http://laisvadiena.lt/upload/11108_Tavo-sielos-veidrodis.jpg
close
http://laisvadiena.lt/upload/11108_Tavo-sielos-veidrodis.jpg

Tavo sielos veidrodis

Renginys vyks: 2018-05-04 18:30 Aušros vartų g. 12, Vilnius, Vilniaus apskritis
Dalyviai:Indrė Minderienė, Povilas Liubinas, Daiva Stankevičiūtė, Saulius Čėpla


Tu manai, kad sonetai – sena, nuvalkiota, melomanų terpė? Nieko panašaus. V. Šekspyro sonetai dabar - po 400 metų kelionės, įgauna kur kas didesnę prasmę, nes tai yra užkoduotos pranašystės ateičiai.

Įsivaizduok, staiga tu atsidūri tamsiame kambaryje, nuo to ir prasideda spektaklis. Tamsoje esi tik tu, tavo mintys ir tavo siela – tai, nuo ko tu kasdien bandai pabėgti, tampa neišvengiama, tu privalai išgirsti savo kvėpavimą, įsiklausyti į savo jausmų paradoksą ir atvirai su savimi pakalbėti apie gyvenimo ir mirties santykį. Nuo ko pradėsi?

Kartu su Užupio dramos teatro aktoriais bandysi pamatyti savo sielos veidrodį, kuris išsaugojo visas tavo išraiškas, tavo nesuprastas dramas ir nori jas grąžinti. Atėjo laikas. Tau veiksmas prasidės už salės durų - nieko nematai, neturi savo telefono rankoje, girdi tik tylą ir sonetų išmintį, pradedi girdėti ir save. Salės durys atsiveria į nežinomybę, mistiką, filosofijos pasaulį. Tu tiesiogiai ar netiesiogiai dalyvausi veiksme skaitydamas sonetus, jausdamas ir matydamas Renesanso laikų ornamentus, siluetus, spalvas, bandydamas suprasti skirtingas to pačio soneto reikšmes.

Šekspyro sonetus skaitys aktoriai Indrė Minderienė, Povilas Liubinas, Daiva Stankevičiūtė, Saulius Čėpla, kuriant foną džiazo atlikėjui įspūdingoje freskomis išpuoštoje salėje, alsuojančioje Renesanso dvasia. Spektaklyje sonetai nuskambės ne tik kaip eilės, bet ir kaip dialogai, monologai ir dramos.
Sonetai keičia tave, keičia visus.

Teatras šį spektaklį rekomenduoja:
Renesanso žmonėms, žmonėms, jaučiantiems sielos alkį, tiems, kurie ieško savo kelio, ieško šviesos, spalvų, bendravimo.


Kaina:

Renginį paskelbė:
Užupio dramos teatras