http://laisvadiena.lt/upload/391_KALEDOS-KUPJELU-NAMUOSE.jpg
close
http://laisvadiena.lt/upload/391_KALEDOS-KUPJELU-NAMUOSE.jpg

KALĖDOS KUPJELŲ NAMUOSE

Renginys vyks: 2019-03-23 18:30 Teatro g. 2, Klaipėda, Klaipėdos apskritis
Dalyviai:Klaipėdos dramos teatras


Lukas Kupjelas – paprastas neapolietis, nedidelės spaustuvės darbuotojas, šeimos galva. Su šeima, tiesą sakant, nelabai kas: žmona nuolat burba, sūnus – ne tik lepūnėlis, bet dar ir vagišius. Dukra, ištekėjusi už verslininko, įsimylėjo kitą ir žada su juo pabėgti. Lyg negana to, po namus dar slankioja viskuo nepatenkintas Luko brolis, neturintis kur gyventi. Lukas jau nebeturi vilčių suvaldyti savo griūvantį nedidelį pasaulėlį. Jam dabar svarbiausia – kaip ir kasmet sumeistrauti Kalėdų prakartėlę, mažytę grožio ir harmonijos salelę. Tačiau panašu, kad grožis ir harmonija terūpi tik jam vienam…

Eduardo De Filippo savo pjesėse sugebėjo pratęsti itališkosios Commedia dellarte ir neapolietiškojo dialektinio teatro tradicijas. „Kalėdos Kupjelų namuose“ (1931 m.), beje, ir parašytos Neapolio tarme – tai visiškai nesukliudė pjesei išgarsėti visoje Italijoje, o vėliau ir visoje Europoje.
Eduardo De Filippo pjesės – tarsi pats gyvenimas. Kartais grubus, kartais graudus, dažnai komiškas ir visada spalvingas. Jose puikiai sudera viskas – groteskas, lyrika, gilus psichologizmas ir taiklūs pastebėjimai, o viską vainikuoja sodrus neapolietiškas humoras.


Kaina:

Renginį paskelbė:
Klaipedos dramos teatras