http://laisvadiena.lt/upload/391_Pigmalionas.jpg
close
http://laisvadiena.lt/upload/391_Pigmalionas.jpg

Pigmalionas

Renginys vyks: 2019-02-24 18:30 J. Basanavičiaus g. 13, Vilnius, Vilniaus apskritis
Dalyviai:Lietuvos rusų dramos teatras


Antikos laikų mitas byloja apie Kipro salos karalių Pigmalioną. Jis aistringai pamilo deivę Afroditę, sukūrė jos skulptūrą ir maldavo deivės, kad šiai šaltai marmuro statulai ji įkvėptų gyvybę. Afroditė, sujaudinta tokios skulptoriaus aistros, suteikė gyvybę skulptūrai, kuri tapo Galatėja, Pigmaliono žmona.

Tačiau klasikinė airių rašytojo, dramaturgo ir Nobelio premijos laureato Bernardo Shaw (1856-1950) pjesė „Pigmalionas“ (1912) pasakoja kitokią istoriją. Siužeto centre – prasčiokė gatvės prekeivė Eliza Dulitl, kurią du išsimokslinę cinikai aristokratai, profesorius Higinsas ir pulkininkas Pikeringas, lažybų vardan sumąsto išmokyti aristokratiškos iškalbos ir aukštuomenės manierų. Tai viena iš garsiausių ir populiariausių pasaulio pjesių, jos pagrindu kompozitorius Frederickas Loewe sukūrė populiarų Brodvėjaus miuziklą „My Fair Lady“ (1956), o 1964 m. miuziklo „My Fair Lady“ ekranizacija su Audrey Hepburn ir Rexu Harrisonu pagrindiniuose vaidmenyse susižėrė net aštuonis „Oskarus“.

Lietuvos rusų dramos teatre šią pjesę stato jauna lietuvė režisierė, Tbilisio Šota Rustaveli teatro ir kino universiteto auklėtinė Linda Urbona. Jai talkina dailininkė scenografė iš Gruzijos Nino Kitia ir populiarus lietuvių kompozitorius Faustas Latėnas.


Kaina:

Renginį paskelbė:
Lietuvos rusų dramos teatras