http://laisvadiena.lt/upload/391_Zalgires.jpg
close
http://laisvadiena.lt/upload/391_Zalgires.jpg

Žalgirės

Renginys vyks: 2019-02-27 18:00 Laisvės al. 71, Kaunas, Kauno apskritis
Dalyviai:Nacionalinis Kauno dramos teatras


„Žalgirės“ – moterų mėgėjų krepšinio komanda, kurios nares vienija bendras tikslas – sudalyvauti mėgėjų krepšinio čempionate Aliaskoje. „Žalgirių“ komandos kapitonė – lengvoji krašto puolėja Sandra Fakulina (aktorė Elzė Gudavičiūtė). Jos charakteris ne dovanėlė, bet mergina labai nuoširdžiai padeda savo mylimajai Astai Kilytei (aktorė Goda Petkutė), pradedančiajai atakuojančiai gynėjai. Komandą puošia grožio kulto vergė vidurio puolėja Toma Kunigunda (aktorė Aistė Zabotkaitė) ir merginų širdis daužanti įžaidėja Goda Meilutė (aktorė Martyna Gedvilaitė). Prie jų prisijungia turtingo vyro žmona, gyvenimo permainoms nusiteikusi Ona Ledinskienė (aktorė Inga Mikutavičiūtė). Komandos narę krašto puolėją Dianą Lazutkiną (aktorė Eglė Grigaliūnaitė) derėtų pristatyti kaip vegetarę, feministę bei aktyvistę. Taip pat negalima pamiršti tyliojo komandos balso – Birutės Vaidilutės (aktorė Giedrė Žaliauskaitė). Klausos ir kalbėjimo sutrikimų turinčiai merginai „Žalgirių“ komanda yra ta vieta, kurioje ji atranda galimybę save įprasminti ir parodyti puikios gynėjos galimybes. „Žalgires“ treniruoja buvusi profesionali žaidėja, tikra sporto fanatikė. Aktorės Daivos Rudokaitės įkūnijama trenerė Laima Kėlinaitė trokšta garbės, yra ambicinga, stipri asmenybė, bet nėra laiminga, o jos vienintelė šeima yra ši komanda…

Krepšinio aikštele tapusioje scenoje žaidėjos ne tik gainioja kamuolį, tobulina krepšinio techniką, bet pakeliui į išsvajotą Aliaską susiduria su savo trūkumais, kompleksais, problemomis… Iš esmės vyksta kiekvienos asmeninė kova su savimi. Ir tose kovose jos atranda tikruosius savo pavidalus ir patiria asmenines pergales: išsivaduoja iš varžančių visuomenės normų, atskleidžia ilgai slėptas paslaptis, nugali save, išmoksta mylėti ne tik save, bet ir kitokį šalia savęs.

Lengvoje, energingoje komedijoje nevengiama ironijos, nukreiptos ne tik į moterų krepšinį, bet ir į nepatogias, sudėtingas, aktualias mūsų sociumo problemas – seksualinių mažumų poziciją ir lyčių lygybę. „Žalgirės“ – tai komedija rimtomis temomis. Lengvai įkandamo siužeto ir visuomenėje atpažįstamų tipažų apsupty, vengtinos temos pateikiamos lengvai, nemoralizuojant ir nedramatizuojant.


Kaina:

Renginį paskelbė:
Nacionalinis Kauno dramos teatras