http://laisvadiena.lt/upload/391_Mechanine-sirdis.jpg
close
http://laisvadiena.lt/upload/391_Mechanine-sirdis.jpg

Mechaninė širdis

Renginys vyks: 2019-04-03 18:00 Laisvės al. 71, Kaunas, Kauno apskritis
Dalyviai:Nacionalinis Kauno dramos teatras


Iš prancūzų kalbos vertė Ina Pukelytė

Mathias Malzieu kūrinio „Mechaninė širdis“ interpretacija – tai netradicinis spektaklis, skirtas visai šeimai. Atsisakantis stereotipinių rėmų režisierius Artūras Areima imasi vieno sudėtingiausių iššūkio – aktualaus spektaklio vaikams ir suaugusiems.

Pagrindinis režisieriaus tikslas – priminti žiūrovams, kad fantazija yra gyva ir labai norint pasaulį galima apkeliauti su riedlente. „Kaip kino režisieriaus Terry Gilliamo  filmus  „Barono Miunchauzeno nuotykiai“, „Daktaro  Parnaso fantazariumas” , Timo Burtono „Svynis Todas: demoniškas Flyto gatvės kirpėjas“, „Čarlis iš šokolado fabrikas“ bei kitus, taip ir šį spektaklį, gali žiūrėti ir vaikai, ir  suaugę. Mažesnieji supras vieną spektaklio liniją, o vyresnieji – kitą“, – teigia režisierius.

Spektaklio „Mechaninė širdis“ veiksmas prasideda Škotijos sostinėje Edinburge 1874 metais. Berniukas Džekas gimsta pačią šalčiausią pasaulio dieną, dėl to jo širdis sušąla į ledą ir nustoja plakusi. Gydytoja Madlena įsodina jam laikrodį su gegute, kuris berniukui turi atstoti tikrą širdį. Norėdamas išgyventi Džekas privalo laikytis trijų taisyklių: neliesti rodyklių, tramdyti pyktį,  niekada, niekada, niekada neįsimylėti.  Antraip širdies laikrodžio didžioji valandų rodyklė perskros odą, kaulai sutrupės, o mechaninė širdis vėl subyrės. Bet ar įmanoma suvaldyti jausmus? Tokį iššūkį sukelia susitikimas su gražuole dainininke Akasija. Kelionėje pas mylimąją jaunuolis atranda patį save ir sužino didžiąją tiesą.

Šis spektaklis – tai fantastinė kelionė į meilės pasaulį, kuriame svarbiausia išmokti ne apsaugoti savo širdį, o sugebėti ją atverti kitiems…


Kaina:

Renginį paskelbė:
Nacionalinis Kauno dramos teatras