http://laisvadiena.lt/upload/391_JUBILIEJINIS-VLADIMIRO-PRUDNIKOVO-KONCERTAS.jpg
close
http://laisvadiena.lt/upload/391_JUBILIEJINIS-VLADIMIRO-PRUDNIKOVO-KONCERTAS.jpg

JUBILIEJINIS VLADIMIRO PRUDNIKOVO KONCERTAS

Renginys vyks: 2019-04-11 18:00 E. Ožeškienės g. 12, Kaunas, Kauno apskritis
Dalyviai:Kauno Valstybinė Filharmonija


Vladimiras Prudnikovas – tikra legenda, šviečianti Lietuvos muzikos padangėje. Vienas žymiausių Lietuvos bosų, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius šį vakarą kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, diriguojamu maestro Gintaro Rinkevičiaus, švęs jubiliejų ir savo klausytojams dovanos žymiausias operų arijas.
V. Prudnikovo kaip muziko kelias prasidėjo berniukų chore „Ąžuoliukas“, kai žymusis choro įkūrėjas ir dirigentas Hermanas Perelšteinas gabų berniuką atrinko savo naujai kuriamam kolektyvui. 1979 m. baigęs tuometę Lietuvos valstybinę konservatoriją, V. Prudnikovas pradėjo dainuoti Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, o 1981 m. tapo tarptautinio Maria Callas konkurso Atėnuose laureatu. Tačiau tikrasis pripažinimas aplankė sudainavus Boriso vaidmenį M. Musorgskio operoje „Borisas Godunovas“, su kuriuo solistas pasirodė Sankt Peterburgo, Niujorko, Paryžiaus Eliziejaus laukų, taip pat Italijos ir Japonijos operos teatruose. Vėliau V. Prudnikovas buvo nuolat kviečiamas dainuoti Prancūzijoje, Italijoje, Ispanijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Suomijoje, Norvegijoje, Olandijoje, JAV, Japonijoje ir kitose šalyse, dalyvavo tarptautiniuose muzikos festivaliuose.
Per savo gyvenimą V. Prudnikovas atliko apie 80 pagrindinių operos vaidmenų, dar tiek pat kantatinio-oratorinio žanro kūrinių. Tarp ryškiausių V. Prudnikovo sukurtų vaidmenų – Mefistofelis Ch. Gounodo operoje „Faustas“, Karalius Pilypas G. Verdi operoje „Don Karlas“, Borisas Godunovas ir Pimenas M. Musorgskio operoje „Borisas Godunovas“ ir daugybė kitų.
V. Prudnikovas taip pat yra ir visų mylimas pedagogas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius, nuo 1992 m. Dainavimo katedros vedėjas. 1996 m. dainininkas apdovanotas Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino III laipsnio ordinu, 1997 m. jam įteikta Lietuvos nacionalinė premija.


Kaina:

Renginį paskelbė:
Kauno Valstybinė Filharmonija