http://laisvadiena.lt/upload/391_Bildukai.jpg
close
http://laisvadiena.lt/upload/391_Bildukai.jpg

Bildukai

Renginys vyks: 2019-04-04 14:00 Laisvės pr. 60, Vilnius, Vilniaus apskritis
Dalyviai:Keistuolių Teatras


Ko gero, kiekvienas iš mūsų vaikystėje bijojome miegoti iš po antklodės iškišę kojas. Vieniems atrodydavo, kad po lova slepiasi piktas juodas katinas, kitiems - nematyta pabaisa ar net išdykęs bildukas. O kokia ilga ir kupina pavojų atrodo kelionė iki šviesos jungiklio, kuomet kambarį apgulusi bauginanti tamsa! Taip ir norisi slėptis po antklode iki ryto. Apie šias ir daugybę kitų vaikiškų baimių žaismingai kalbama naujame režisierės Ramunės Skrebūnaitės spektaklyje „Bildukai" vaikams nuo 4 metų.

Smagiame, interaktyviame ir eiliuotame teatro nuotykyje, įkvėptame lietuvių liaudies pasakų, vaikai susipažins su padykusiu bendraamžiu, susikuriančiu sau įsivaizduojamus bičiulius - trejetą išdaigininkų bildukų Palovę, Lemputę ir Spintuką (aktoriai Dalius Skamarakas, Viola Klimčiauskaitė, Marija Augutytė ir Jurgis Marčėnas). Koks nustebimas laukia padaužos pamačius savo draugus atgyjant! Išdaigas krečiantys bildukai pradžioje išgąsdina savo mažąjį kūrėją, tačiau netrukus tampa jo pagalbininkais tyrinėjant mažų ir didelių siaubų kupiną tamsos pasaulį bei nugalint tamsos baimę.

Atsisveikinti su savo didžiausiomis baimėmis pavyks ne tik spektaklio herojui, bet ir mažiesiems Keistuolių teatro žiūrovams. Ištikimai nuo blogio sergėti pažadantis bildukas Palovė pakvies vaikus prieš spektaklį ant popieriaus nupiešti savo baimes, o po pasirodymo negailestingai amžiams jas sunaikins nuo žemės paviršiaus.

Pjesės autorius - Linas Augutis
Režisierė, scenografė ir kostiumų dailininkė - Ramunė Skrebūnaitė
Kompozitorius - Andrius Kulikauskas
Šviesų dailininkas - Rytis Radzevičius
Vaidina: Dalius Skamarakas, Viola Klimčiauskaitė/Marija Augutytė, Jurgis Marčėnas.
Spektaklis rekomenduojamas vaikams nuo 4 metų
Spektaklio trukmė - 45 min.
Premjera - 2017 m. lapkričio 18 d.
Pastatymo remėjas - Lietuvos Kultūros Taryba


Kaina:

Renginį paskelbė:
Keistuolių Teatras