http://laisvadiena.lt/upload/391_Opera-Pajacai-Rezisiere-D-Ibelhauptaite.jpg
close
http://laisvadiena.lt/upload/391_Opera-Pajacai-Rezisiere-D-Ibelhauptaite.jpg

Opera "Pajacai". Režisierė D.Ibelhauptaitė

Renginys vyks: 2019-04-05 19:00 Vytauto g. 43, Palanga, Klaipėdos apskritis
Dalyviai:Palamgos Koncertų Salė


Kompozitoriaus Ruggero Leoncavallo 100-osioms mirties metinėms

‼️Spektaklis rodomas paskutinį kartą.‼️

Mes visi turime emocijas, savo istorijas. Visi kenčiame, verkiame, bet tik tada, kai niekas nemato. O kai išeiname į sceną, visi vaidiname. Scena gali būti bet kas – gatvė, darbas, bet visada turime užsidėti kaukę. Dažnai aplinkiniams visai neįdomu, kas vyksta mūsų viduje. Jiems svarbiau, kokia mūsų kaukė ir kaip gerai galime suvaidinti savo vaidmenį. Gyvenime tai vyksta kur kas ryškiau nei „Pajacuose“,- sako Dalia Ibelhauptaitė, R.Leoncavallo operos „Pajacai“ režisierė.

Ruggero Leoncavallo opera „Pajacai“ pasakoja apie klajojančią komediantų trupę, kurios gyvenimas tragiškai susipina su scenos realybe. Trupė vaidina pjesę apie Kolombinos neištikimybę jos vyrui Pajacui. Pastarojo vaidmens atlikėjas, trupės šeimininkas Kanijus, iš tikrųjų sužino, kad Kolombiną vaidinanti jo žmona Neda rengiasi pabėgti su Silvijumi. Apakintas pavydo Kanijus nužudo įsimylėjėlius scenoje, per spektaklį.

Šio kūrinio premjera įvyko 1892-ųjų gegužės 22 d. Milane. Tuomet dar nežymiam kompozitoriui ji pelnė pripažinimą ir pasaulinę šlovę: buvo statoma Berlyne, Vienoje, Prahoje, Londone, Niujorke, Buenos Airėse, Stokholme, Meksike, Bazelyje, Maskvoje.
D. Ibelhauptaitės režisuota opera išsiskirs turtingu, tirštu scenos pasauliu, kuriame greta ryškiausių solistų pasirodys visas „Amber“ cirkas, Diamonds show merginos, oro akrobatai, gimnastai, klounai, net ir cirko gyvūnai!

Užburiančiame spektaklyje gyvenimo šviesa ir tamsa pinsis į publiką intriguosiantį, provokuosiantį ir giliai širdyje paliesiantį raštą.


Kaina:

Renginį paskelbė:
Palangos Koncertų Salė