http://laisvadiena.lt/upload/391_Spektaklis-Urvinis-zmogus-.jpg
close
http://laisvadiena.lt/upload/391_Spektaklis-Urvinis-zmogus-.jpg

Spektaklis "Urvinis žmogus"

Renginys vyks: 2019-04-30 20:00 Kalvarijų g. 85, Vilnius, Vilniaus apskritis
Dalyviai:Legendos Klubas


Mūsų pirmasis ir todėl mums labai brangus teatro scenos kūdikis. Beje, jau toli gražu ne kūdikis, jei skaičiuosime nuo premjeros 2005 metų sausį.

Pjesę „Urvinis žmogus“ parašė amerikietis aktorius ir režisierius Robas Bekeris (Rob Becker).

Su pasisekimu pristatęs „urvinį“ savo gimtojoje Kalifornijoje, ilgą laiką R.Bekeris buvo ir vienintelis spektaklio aktorius, režisierius bei scenografas.

Svarbiausią spektaklio idėją jis apibūdina taip: „Vyrai ir moterys vieni kitus supranta skirtingai. Dvi lytys – tai lyg dvi skirtingos kultūros, turinčios savitų tradicijų ir ritualų. Gal dėl to, kad nuo pat seniausių laikų vyrai ir moterys vystėsi skirtingai: vyrai medžiojo žvėris, o moterys rinko vaisius ir žoles“.

Brodvėjuje „Urvinis žmogus“ debiutavo 1995 metais, buvo parodytas daugiau kaip 700 kartų ir tapo ilgiausiai rodytu vieno aktoriaus spektakliu per visą Brodvėjaus istoriją.

Niujorke yra „Urvinio gatvė“: 1996 metais tuometinis miesto meras Rudolfas Džiulianis paskelbė, kad tokiu pavadinimu (angl. Caveman Way) perkrikštijama didžiausio JAV miesto Vakarų 44-oji gatvė, kurioje stovi šį spektaklį rodęs teatras „Helen Hayes Theater“.

Ši komedija – apie tave, mane ir mus visus. Apie amžinus „nesusipratimus“ tarp vyrų ir moterų. Smulkius skirtumus ir mažučius niuansus, kurie vyro ir moters bendrą gyvenimą nuo pat urvinio žmogaus laikų paverčia nuolatine gyvenimiška komedija.

Jei tik, žinoma, į viską pažvelgsime su gera humoro doze. Jei tik, žinoma, į viską pažvelgsime su gera humoro doze. Taip, kaip tai scenoje daro du neprilygstami Lietuvos „urviniai“ – aktoriai Giedrius Savickas, Darius Meškauskas.


Kaina:

Renginį paskelbė:
Legendos Klubas