http://laisvadiena.lt/upload/391_Neapolietiskai-andaluziska.jpg
close
http://laisvadiena.lt/upload/391_Neapolietiskai-andaluziska.jpg

Neapolietiškai andalūziška

Renginys vyks: 2019-04-27 19:00 Kėdainių gatvė 8 Vilnius, Vilniaus apskritis
Dalyviai:WHITE PIANO HALL koncertų salė


NEAPOLIETIŠKAI ANDALŪZIŠKA
KLASIKINĖ ISPANIŠKŲ IR NEAPOLIETIŠKŲ DAINŲ PROGRAMA

Atlikėjai: Donato Ravini, tenoras (Italija),
Eglė Kižytė-Ramonienė, pianistė,
Vigailė Karpavičiūtė, koncerto vedėja

Tenoras Donato Ravini, klasikinio  ir operos repertuaro atlikėjas, akompanuojant pianistei Eglei Kižytei-Ramonienei kartu su koncerto vedėja Vigaile Karpavičiūte lydės publiką muzikos kelionėje  per neapolietišką klasikinę dainą iš taip vadinamo auksinio laikmečio ir per didžiųjų Iberijos kompozitorių ispanišką klasikinę dainą. Kelionės žemėlapis – D. Ravini sukurta programa ir kūriniai tokių nemirtingų autorių, kaip Manuel De Falla, Francesco Paolo Tosti, Mario Costa, Eduardo Di Capua, Salvatore Di Giacomo, Libero Bovio, Federico Garcia Lorca ir kitų žymių autorių, palikusių mums amžinus šedevrus, dainos. Tekstų kūrėjai ir kompozitoriai melodijų motyvų, temų bei žodžių sėmėsi iš vertingo ir plataus liaudies tradicijų lobyno,  užkrėsdami  savo darbus  klasikinės ir liaudies muzikos draugystės ir abipusės įtakos virusu. Tradicijos, kurių ištakos yra taip toli erdvėje ir laike, pirmiausia, mus nustebina, vėliau jų dėka pajuntame solidarumo ir broliškumo jausmą visiems mūsų planetos gyventojams. Koncerto kūriniai  yra dalis repertuaro, išgarsinto pasaulyje žymių solistų,  pirmiausia, Enrico Caruso, Beniamino Gigli, Tito Schipa, vėliau - nuo Franco Corelli, Giuseppe Di Stefano, Alfredo Kraus, Luciano Pavarotti iki Teresa Berganza, Josè Carreras ir iki šių laikų didžiųjų operos ir klasikos atlikėjų.
Su šiuo koncertu ir nemariu viduramžių grožiu, kurį pristatome, siūlome solidarumo, pagarbos, broliškumo ir meilės tarp tautų žinią, tautų, kurios net ir būdamos skirtingos, turi identiškas ir bendras šaknis.

DONATO RAVINI, TENORAS, MENO VADOVAS, ITALIJA
2002 metais baigęs G. Forzano privačią muzikos akademiją pas žymų Italijos baritoną, savo ilgametį mokytoją ir bendražygį Lino Puglisi, Donato pradėjo dainuoti solo įvairiuose Italijos festivaliuose, koncertuose ir meistriškumo klasėse. Tenorą Lietuvos publika, mėgstanti klasikinę muziką, pažįsta nuo 2015 m. Dainininkas  savo sukurtas programas pristatė įvairiuose šalies miestuose, italų operų arijas ir duetus, itališkas ir neapolietiškas klasikines dainas bei romansus atliko akompanuojant Lietuvos nacionalionio operos ir baleto teatro kameriniam orkestrui su maestro Martynu Staškumi, Latvijos kameriniam orkestrui „Gaudeamus“ ir jo dirigentui maestro Guntars Bernats, styginių kvartetui „Archi Quartett“, pianistams Aleksandrui Vizbarui, Linui Dužinskui ir Rūtai Blaškytei. Kauno valstybinėje filharmonijoje surengė įspūdingą koncertą „Italų lyrika“ su operos primadona Joana Gedmintaite, akompanuojant orkestrui „Modus“ su dirigentu Robertu Bliškevičiumi.
Donato svarbu ne tik gerai atlikti kūrinius, jis dalinasi istorijomis - apie kūrėjus, kūrinių atsiradimo aplinkybes, praturtindamas klausytojus įdomia patirtimi. Tuomet ir muzika priimama giliai, įsijaučiant, pastebint panašumus su savo gyvenimais, atsakant į sau svarbius klausimus.

Eglė Kižytė-Ramonienė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje 2008 m. baigė fortepijono bakalauro, o 2010 m. magistro studijas. Čia 2014 m. LMTA Eglei suteiktas Meno daktaro laipsnis.  2007 m. ji pagal Erasmus/Socrates mainų programą studijavo  Frosinone (Italija) esančioje Conservatorio di Musica "Licinio Refice". 2009 m. pagal tą pačią programą atliko koncertmeisterio praktiką Liono konservatorijoje (Prancūzija) „Conservatoire national supérieur musique et  danse de Lyon“.  Eglė Kižytė-Ramonienė yra respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatė, aktyviai koncertuoja kaip įvairių ansamblių narė. Koncertavo Italijoje, Prancūzijoje, Latvijoje, Švedijoje, Liuksemburge, Turkijoje.

VIGAILĖ KARPAVIČIŪTĖ, “KLASIKOS DEGUSTACIJA” PRODIUSERĖ IR KONCERTO VEDĖJA
Koncertą pristato klasikos koncertų kūrėjai ir organizatoriai kompanija “Klasikos degustacija” ir jos prodiuserė Vigailė Karpavičiūtė. “Klasikos degustacija”
Lietuvos ir Latvijos scenose suorganizavo dešimtis klasikinės muzikos koncertų su geriausiais Lietuvos, Latvijos ir Italijos artistais – italų tenorais Donato Ravini ir Riccardo Bota, maestro dirigentu Martynu Staškumi, dirigentais Robertu Bliškevičiumi ir Guntars Bernats ir jų kameriniais orkestrais, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto solistais – Joana Gedmintaite, Tomu Pavilioniu, Edgaru Davidovičiumi, Dovile Kazonaite, šių metų “Operos vilties” prizininke sopranu Aiste Pilibavičiūte, Šarūnu Šapalu, pianistais Aleksandru Vizbaru, Linu Dužinsku ir Rūta Blaškyte.


Kaina:

Renginį paskelbė:
WHITE PIANO HALL koncertų salė