http://laisvadiena.lt/upload/391_-VYRU-LAISKAI-.png
close
http://laisvadiena.lt/upload/391_-VYRU-LAISKAI-.png

"VYRŲ LAIŠKAI"

Renginys vyks: 2019-04-15 19:00 Savanorių pr. 7, Vilnius, Vilniaus apskritis
Dalyviai:Domino teatras


„Vyrų laiškai“ – tai atgaiva ne tik pasijuokti, bet ir iš šalies į save, savo baimes ir džiaugsmus mėgstančiam pažvelgti žiūrovui.

Intelektualus ir filosofiškas penkių „Domino“ teatro žvaigždžių – Eimučio Kvoščiausko, Sakalo Uždavinio, Gyčio Ivanausko, Daliaus Skamarako ir Andriaus Žiurausko – pokalbis apie tai, kas gyvenime svarbiausia: meilę, ištikimybę, tėvus, Tėvynę, krepšinį, slenkančius plaukus, iš lėto mirštančias jaunystės svajones, Kalėdų Senelį ir dar daugybę dalykų, kurie, metams bėgant, paliečia žmogaus širdį ir keičia jo sielą.

Spektaklis, kurio ištrauka buvo rodoma per 2015 m. „Auksinių svogūnų“ apdovanojimų tiesioginę transliaciją, puikių atsiliepimų sulaukia iš nuoširdumą ir brandų humorą vertinančių žiūrovų.

Spektaklio pastatymui suburta profesionali tarptautinė komanda: režisierius Olegas Šapošnikovas (Oļegs Šapošņikovs), kostiumų dailininkas Juozas Statkevičius, kompozitorius Audrius Balsys ir scenografas Vojtekas Stefanekas (Wojciech Stefaniak).

Iš Sakalo Uždavinio laiško Tėvynei:

„Tik supraskite mus teisingai, tai mūsų mylima Tėvynė, mes ją be išlygų mylim: ir krepšinį, ir  alų, ir lietuvių kalbą, bet… Niekada… Pas mus gera nebus niekada… Tai neįmanoma.

Tik mūsų šalyje vienu metu yra blogai ir šalta. Be to, drėgna, todėl dar šalčiau. Ir dar tamsu. Kur beeitum, nė velnio nesimato, todėl visa rodosi dar šalčiau ir dar drėgniau. Tad turime tris pagrindines bėdas: pas mus šalta, drėgna ir tamsu. Ir dar toli. Mes tikrai nesijaučiame esantys Europos centru – net lenkai iki mūsų kelių netiesia. Ir dar vienas dalykas: visada anksčiau. Tai yra, kad viskas pas mus „anuomet“, „tada buvo gerai“: prie Vytauto, lenko, caro, Smetonos, vokiečio, sovieto… Visada „tada“! Niekada nebūna gerai dabar. Ir štai tokią šalį mes mylime. Kuo blogiau, tuo labiau mylime… Iš nevilties. Tad klasikas neteisus: ne „ten gerai, kur mūsų nėra“, o „ten gerai, kur mums blogai“. Arba net taip: „Kur blogai, ten ir mes“.


Kaina:

Renginį paskelbė:
Domino teatras