http://laisvadiena.lt/upload/391_Smelio-Zmogus.jpg
close
http://laisvadiena.lt/upload/391_Smelio-Zmogus.jpg

Smėlio Žmogus

Renginys vyks: 2019-02-27 18:30 Arklių g. 5, Vilnius, Vilniaus apskritis
Dalyviai:Teatras "Lelė"


Scenarijaus autorė, režisierė, lėlių dailininkė - Gintarė Radvilavičiūtė
Dramaturgijos konsultantas - Mindaugas Valiukas
Scenografė - Renata Valčik
Kompozitorė - Rita Mačiliūnaitė
Vaidina: Sigita Mikalauskaitė, Šarūnas Datenis, Martynas Lukošius, Deivis Sarapinas
Premjera: 2014 m. rugsėjo 28 d.
Trukmė: 60 min.

Spektaklį jaunimui ir suaugusiems „Smėlio žmogus“ pagal vokiečių romantizmo klasiko E. T. A. Hoffmano apsakymą Vilniaus teatre „Lėlė“ pristato viena talentingiausių ir įdomiausių lėlių teatro režisierių Lietuvoje Gintarė Radvilavičiūtė. Jai talkina teatro dailininkė Renata Valčik.

Spektaklis pasakoja apie Žmogų, pasimetusį tarp fantazijų ir realybės, apie sielą, nykstančią dėl egoizmo, netikėjimo, abejonės. Tai taip pat apie balansavimą ties beprotybės riba, „susitikimą su kiekvieno mūmyse slypinčiu fantomu – šešėline, nematoma asmenybės puse – kurio artima giminystė ir didžiulis poveikis arba nusviedžia į pragarą, arba iškelia į dangų,“ ‒ sako spektaklio režisierė G. Radvilavičiūtė. Vizualiai išraiškingame spektaklyje pasitelkiamas šviesos ir šešėlių žaismas, o fantastikos ir grotesko elementai žadina giliausius vaizduotės klodus.

„Šiame kūrybiniame etape mane domina lėlės ir aktoriaus transformacija, susidvejinimas, dvilypumas... tai yra magiškiausias nejaukumą keliantis dalykas – abejonė, ar gyva esybė yra gyva, ir, priešingai, ar negyvas daiktas vis dėlto nėra gyvas.“


Kaina:

Renginį paskelbė:
Vilniaus teatras "Lėlė"